perjantai 20. helmikuuta 2009

2009 Tiian ja Marin Morsiuskruunu

Näyttävä vaaleanpunainen helykruunu oli valmistunut kaaso Marin ja morsiamen Tiian yhteistyönä. Siinä kiilteli muun muassa aitoja hopealusikoita, vaaleanpunaisia höyheniä, paljetteja.
Perinteisestihän ennenvanhaan morsian kruunattiin helykruunulla ja hän kantoi sitä päässään koko juhlan ajan, jopa päiviä kun juhlat ennenvanhaan kestivät useita päiviä.

Vasta viime metreillä tuli kaaso Marille ja morsian Tiialle idea kruunun uudesta käyttötavasta, ja minun mielestäni se oli loistava innovaatio. Hääjuhlan aikana morsianta ei kruunattukaan, vaan seuraava morsian joka oli vieraiden joukossa. Eli ei kimpunheittoa vaan seuraavan morsiamen kruunaaminen. Saattopuheessa oli myös ajatus siitä, että jos omien hääjuhlien järjestäminen ottaa kovasti kukkarot, hopealusikat voi tarvittaessa pantata:)

Tässä yhdistyy hauskalla tavalla vanha suomalainen hääperinne aivan uuteen keksintöön, seuraavan morsiamen kruunaamiseen. Paljon mielenkiintoisempaa kuin perinteinen kimpunheitto. Ideakuvagalleriassani on kuva morsiuskruunusta.

1 kommentti:

  1. Ei ole uusi juttu tuo. Kimpunheitto on nykyajan hömpötyksiä, mutta kruunun seuraavalle morsiamelle anto on jo satoja vuosia vanha, oikea perinne. Esim. Itkupolskaa laulettaessa on kruunu siirtynyt seuraavalle.

    VastaaPoista