maanantai 2. maaliskuuta 2009

2000 luvun "hauskutuksia"

Tämän otsikon alle kirjoittelen juhlia seuratessani näkemiäni ja kuulemiani hauskoja, erikoisia, yllättäviä aivan uusia juttuja. Usein hauskimmat syntyvät jopa aivan vahingossa, jonkin ihmisen spontaanin toiminnan johdosta. Pidettäköön kuitenkin yhtenä kriteerinä listalle pääsemisestä, että siihen liittyy naurua, sillä sitä tarvitaan sekä elämässä, että avioliitossa. Kunnon nauru pelastaa monta huonoakin päivää :)

Hauskutus nro 1:
Anopin kiepautus

Vietettiin kartanolla kauniita kesähäitä heinäkuun helteessä, pitkän kaavan mukaan. Vihkiminen riihellä, ruokailun jälkeen tanssit ja illan viilentyessä ja hämärtyessä juhlat siirtyivät Maalaiskylpylään järven rannalla.

Väki viihtyi sekä saunassa, että altaassa. Anoppi teki lähtöä saunalta ja kävi hyvästelemässä vieraita altaan reunalla. Bestman viihtyi vielä altaassa ja muitta mutkitta tempaisi anopin altaaseen juhlapukineissaan, kiepauttipa vielä kunnolla ympärikin siellä.

Seuraavana aamuna
seurue naureskeli pitkään ja hartaasti aamupalapöydässä edellisen yön uutta syntynyttä hääperinnettä: anopin kiepautusta. Kaikki osapuolet selviytyivät kiepautuksesta hymyssä suin, tosin puheliaaksi todettu anoppi oli kuuleman mukaan ollut hetken ällistyksestä aika hiljaa ja hiljaiseksi mainittu appiukko nauranut makeammin kuin aikoihin.

Kysyessäni äskettäin lupaa tarinan julkaisemiseen, sain vastaukseksi: " Tarinan voi ilman muuta julkaista. Ehkä 30 vuoden päästä moinen kiepautusperinne on jo maailmanlaajuinen, ja kun tietokilpailukysymyksissä arvuutellaan perinteen syntypaikkaa...
:D Niin ja anoppikin on vielä anoppi ;)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti