perjantai 18. maaliskuuta 2011

Vuoden 2011 häätrendit maailmalla ja meillä


Häätrendejä maailmalla tutkaillessani törmäsin pariin muutamaan esittelyn arvoiseen. Tyyllikkäin oli http://stylishweddingideas.com, lisäksi http://thebeautybridal.com ja http://www.zankyou.com esittelivät melko yhtenäisestikin uusia ja tuttujakin tuulia maailmalta. Suomenkielellä oli tiivistetysti kerrottu decorahousen blogissa nuo samat jutut, jos ei jaksa englanniksi lukea.

Kartanohäissämme on selvästi näkynyt suuntaus paikan päällä kartanolla sisällä ja ulkona tapahtuvien vihkimisten lisääntymiseen. Miljöönä meiltä löytyykin siihen paljon ja vihkipaikkoina ovat toimineet omenapuutarhamme eri kolkat, maalaisromanttinen riihi ja oman järvemme ranta, joka taitaa olla uusi suosikkipaikka.

Personointi on näkynyt etenkin viime vuonna ja tämän vuoden häissä vahvasti. Hauskoja esimerkkejä siitä ovat olleet esimerkiksi pöytänumeroiden sijasta hääparin taipaleen varrelta hauskoista tilanteista ja paikoista otetut kuvat pöytä"numeroina", tai vaikkapa vierailla nimikorttien sijasta hauskat kuvat jokaisesta. Tämä herätti myös vieraissa riemastusta ja paljon naurua, koska kuvat olivat hauskoja ja iloisia.

Tuohon kategoriaan varmaan menee myös iso kuva hymyilevästä hääparista tien varressa, kuvassa oli teksti "kiitos ja hyvää kotimatkaa". Kyllä se ihastutti ja ilahdutti jopa minua kun töistä lähdin :)

Ekologinen teema näkyi viime kesänä ihastuttavasti häissä joissa paikkakortteina oli pienet yrtintaimet kaunissa pikku ruukussa, jokainen sai sitten mukaansa häistä lähtiessä jotain puutarhaansa kasvamaan.

Viime kesänä hääjuhliin tuli myös kaksi uutta ilmiötä: hääpari saapuu saliin vieraiden aplodeeratessa ja toinen versio oli, että hääpari poistuu juhlasta vieraiden aplodeeratessa ja hurratessa. Näyttävin versio oli kansainvälisissä häissä kun hääparin poistuessa heille rummutettiin ja vieraat saattoivat heidät ulos, josta hääpari lähti sitten matkaan.

Sosiaalinen media on tullut joka paikkaan niin myös hääjuhliin. Onhan se mukava kun ystävät ja suku voi jo halutessaan osallistua juhlan valmisteluihinkin netin kautta. Näin myös meidän hääpareista löytyy bloggaajia ja facebookkaajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti